Időpont: 2012. május 29 - június 4.
Helyszín: Radenci
Kísérő tanár: Penczné Péter Éva
Résztvevő diákok: Gombási Mónika, Sebestyén Tamás, Kondics Nikoletta, Fricz Barbara
A program célja, hogy a két ország diákjai kapcsolatot teremtsenek egymás között, megismerjék a másik ország gasztronómiáját, kultúráját, egészséges életmód és szemlélet erősödjön.
A cseregyakorlaton radenci, lendvai, szentgotthárdi és sárvári diákok vettek részt.
A diákok 16-19 év közöttiek voltak, mindegyikőjük szakmai ismeretekkel és előtanulmányokkal rendelkezett a vendéglátós szakterületen, illetve a szakács szakmában.
A szállás az iskola kollégiumában volt. A szállás elfoglalása után egy filmvetítés következett, amelyben bemutatták a város nevezetességeit és környékét, illetve az iskolát.
A reggelit és a vacsorát a kollégiumban kapták a diákok, de az ebédet maguknak kellett megfőzni a szlovén diákok segítségével. Ez a hét az egészséges táplálkozásról szólt, ezért csak egészséges ételeket készültek. 4 csapatba voltak beosztvaa diákok, amelyeket vegyesen állítottak össze, így lehetőség nyílt összebarátkozni a többi iskola diákjaival. Csütörtök este került sor egy búcsúest lebonyolítására, amire az ételt szintén a diákokkészítették el, illetve az iskolában grilleztek szem előtt tartva az egészséges készítési módokat és a helyi alapanyagokat.
Egész héten egészséges ételsorokkal találkoztak a diákok ebéd és vacsora keretében.
Alkalom nyílott különlegesebb ételek, ízek, alapanyagok megkóstolására, amelyek a mai világban háttérbe szorultak. Diákjaink értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, tudásuk, szakmai ismereteik bővülésével tértek haza.
A közös munka során a diákok hatékonyan együttműködtek, barátságok szövődtek.