A januári borongós napokat egy kicsit feldobva az utazás és turizmus boszorkánykonyhájában alkoholmentes, frissítő koktélokat kotyvasztottunk. Ez igazán jó feladatnak bizonyult, hiszen „keverni” nagyon szeretünk. A koktélkészítés saját vagy kész ötletek alapján is történhetett. A profiktól tanulni persze jó dolog, de mégis mindenki saját kútfőből dolgozott. Volt, aki alma, répa, citrom, eper, lime kombinációval, más pedig egy málnás-gyümölcsös kreációval próbálta lenyűgözni a többieket, mivel a zsűri tagjai is a csoport tagjai közül kerültek ki.
Vígh Viktor tanár úr egy ananászos itallal kápráztatott el minket. Kis versenyünkön persze Ő is az első helyben reménykedett. Bár alkotása az ízek terén oklevélhez juttatta, azért mi sem maradtunk le. Finomnak bizonyult még Horváth Bettina (12.A) málnás-citromos koktélja, valamint a saját kivis-kókuszos-ananászos-epres keverésem. Ezzel az ízkavalkáddal és a kigyakorolt rétegzésemmel a legmutatósabbnak járó oklevelet is elhoztam a Tanár úr elől.
A feladat során jól szórakoztunk. Reméljük, Tanár úr máskor is kap olyan ihletet, amivel megfűszerezi hétköznapjainkat.
Eckert Réka |