A Platán vendéglő neve ismert a sárváriak körében. Az étterem mégis sokáig zárva volt a vendégek számára egészen addig, míg Kráner Zoltán séf, vállalkozó ki nem bérelte azt. Ez már három éve történt. Az azóta eltelt időben az étterem újra szárnyal, hétvégeként foglalás nélkül nem találunk szabad asztalt. Nem véletlen tehát, hogy a pályaorientációs üzemlátogatások következő állomásaként ide látogattunk el a 10. C osztály vendéglős csoportjával. Az étteremvezető elmondta, nincs semmit titkos receptje, a siker záloga, hogy az étlapon hagyományos magyar ételek szerepelnek, nagy adagokat szolgálnak fel, az ételeik minősége mindig kiváló, és kis árréssel dolgoznak. Az alkalmazottakkal nagyon jó kapcsolatot ápol, mind emberileg, mind anyagilag megbecsüli munkatársait. Különleges, Sárváron más étterembe nem kapható étel- és italkínálat következtében hamar kialakult a törzsvendég gárda, valamint a magyar és külföldi turisták is szívesen keresik fel a helyet.
Az élvezetes étterembemutatás után Zoltán válaszolt kérdéseinkre, majd a konyhát is megnézhették a tanulók. Ezúton is szeretném megköszönni Kráner Zoltán séfnek a szívélyes fogadtatást és a szakmailag nagyon tanulságos házvezetést.
Vígh Viktor |