Az egy órás út után megérkeztünk a szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskolába, amely a soron következő mesterszakács-bemutató helyszíne volt. Érkezésünk után átöltöztünk, és utunkat a tankonyha felé vettük, ahol találkozhattunk azokkal a diákokkal, akik szintén részt vettek az előző bemutatókon is: a lendvai, radenci, és a szentgotthárdi diákokkal. A mesterszakács a Füredi Anna Grand hotel chefje volt, aki sok szép versenyeredménnyel büszkélkedhet, többek között olimpiai aranyéremmel is.
A nap ismertetője után nekiláttunk a 3 fogásos ebéd elkészítéséhez. Az előétel erdei gombás cappucino barna kenyérrel, a főétel pulykamell érmék tökkéregben szalonnás burgonyával és olívás cukkinivel, a desszert pedig kalácsos túrófelfújt vanília fagyival volt. Az ételek elkészítése körülbelül 3 órát vett igénybe. A csoportok megmaradtak úgy, ahogy érkeztünk, nem lettünk "elkülönítve" egymástól, így a kommunikáció sem okozott nehézséget. Miután elkészült minden étel, az iskola aulájában megtekinthettük a zöldségekből és gyümölcsökből faragott remekműveket, majd saját szemünkkel is láthattuk, hogyan készül el egy ilyen alkotás. Ezek után jött az ebéd, ahol az elkészült ételeket tálalták fel nekünk az iskola pincér tanulói. A napot zárva utunkat hazafelé vettük és egy kis zökkenő után megtaláltuk a megfelelő kiutat Szentgotthárdról...
Résztvevők: Süle Alexandra, Tendli Alexandra, Simon Gergő és Dankovics Éva
Képek |