Ha a szakképzésben veszel részt, tanulmányidhoz az alábbi könyveket találod az iskolai könyvtárban
Szeleczky: Ínycsiklandó : gasztronómiai fogalomtár : csemegéző a terített asztal művészetéről
Georges és Germaine Blond: Évezredek asztalánál : táplálkozásunk története
Dr. Oetker: A díszítés és tálalás művészete
Williams-Sonoma: Hétköznapi ünnepek
Hillier: Vendégvárás
Pethő Mária: A falusi turizmus gyakorlata ; Magyarország nép ételei
Nemzetközi konyha
Annoni: Giannival a konyhában : ha igazi olaszra vágysz...
Bártfai László: 155 wokban készült étel : a földimogyorós csirkétől az ötfűszeres marháig
Bodensteiner: Ázsiai ízek zsebkönyve
Görög konyha
Pierrot: Megkóstolni Ázsiát
Stacey: Kínai konyha
Török: Mediterrán étrend
Thai konyha : izgalmas – fűszeres ízek, egzotikusan illatos fogások
Szigeti: Népi konyha : velünk élő nemzetiségek ételei : német, román, bolgár, görög, örmény
Magyar konyha
Buday: Majd a Buday! : a mesterszakács, aki a háziasszonyok nyelvén beszél
Draveczky: Híres emberek kedves ételei
Frank Júlia: Magyar parasztkonyha
Frank Júlia: Svédasztal magyarosan
Haynal: 1998. esztendei kalendárium és szakácskönyv magyar háziasszonyok számára
Ketter: Gasztronómiánk krónikája : a magyar konyha múltja és jövője
Korpádi: Az egészség konyhája
Kugler: A legújabb és legteljesebb gyakorlati nagy Budapesti Szakácskönyv és házi cukrászat
Vegetáriánus ételek
Főzzünk egészségesen finomat : 270 vegetáriánus recept
A tökéletes vegetáriánus étrend
Stacey: Vegetáriánus konyha
Borok
Benyák: Magyar borok és borvidékek
Ainsworth: A fehérborok : a fehérbor kóstolásának és kiválasztásának művészete
Ainsworth: A vörösborok : a vörösbor kóstolásának és kiválasztásának művészete
Ambrus: A magyar bor útja : a kezdetektől napjainkig
Cey-Bert: Balatoni borgasztronómia
Cey-Bert: A magyar bor szellemisége
Csávossy: Magyarán a borról
Haraszti: Villányi borok
Haraszti: Tokaji borok
Haraszti: Egri borok
Magyar borhagyományok, borivási szokások : válogatott írások a magyar borkultúráról
Niszkács: Soproni borok és ételek : Sopron, Kis-Kárpátok, Burgenland borútjain
Egyéb italok
Bellovics: Koktélok
Tamás Jenő: Espresso
Tamás Jenő: Tea : a világ legkedveltebb teafajtái
Viselkedéskultúra
Cavelius: Az étkezés illemtana : jó modor – á la carte
Pictures

