Cukrász feladatai:
- A cukrász olyan szakember, aki az élelmiszergyártás higiéniai alapkövetelményeit betartja,
- korszerű táplálkozáshoz mind jobban igazodó cukrászsüteményeket készít,
- figyel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlói, megrendelői igényekre.
- Ismeri a vendéglátás raktározási, beszerzési, termelési és értékesítési folyamatát, a
- feldolgozásra kerülő nyersanyagok, félkész- és késztermékek tulajdonságait,
- cukrászati termékek előkészítési és befejező műveleteit,
- a munkájuk során használt eszközök, berendezések szakszerű használatát,
- a korszerű táplálkozás elveit, valamint
- a munkavédelmi, tűz-, környezetvédelmi és közegészségügyi előírásokat.
tanfolyam teljesítendő moduljai
- 6273-11 Vendéglátó gazdálkodási tevékenység – írásbeli
- 6274-11 Vendéglátó tevékenység alapjai – szóbeli
- 6275-11 Szakmai idegen nyelvi kommunikáció – szóbeli és gyakorlati
- 6276-11 Cukrászati termelési feladatok – gyakorlati
- 6352-11 Cukrászati termékkészítés – gyakorlati – gyakorlati – írásbeli
A tanfolyam időtartama
5hónap – 260 óra elmélet és tankonyhai gyakorlat + 240 óra gazdálkodó egységnél folytatott gyakorlat.
A tanfolyam ideje – augusztustól december 31-ig induló tanfolyamoknál:
hetente 13 × 45 perces tanóra, péntek délután és szombaton
Részvételi díj – tanfolyami költségek és vizsgadíjak:
- részvételi díj egy összegben: 155.000 Ft/fő, ami tartalmazza a tanfolyam és a regisztráció költségét, + vizsgadíj: 45.000 Ft/fő(részletfizetéssel: 4 x 50.000)
2011. október 06.