A 2019/2020-as tanévben is megrendezésre került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat. A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és a döntőből áll.
A verseny fő célkitűzése, hogy a magyar szakképzés színvonalát emelje és a szakképzés eredményeit széleskörűen bemutassa, valamint a tehetséges tanulók számára a megmérettetést és a kiemelkedő eredmények elérésének lehetőségét biztosítsa.
Az írásbeli elődöntő lebonyolítását az MKIK a területi kamarák közreműködésével biztosította valamennyi megyeszékhelyen. Iskolánkat az 5/13. osztályból a vendéglátásszervező szakmában képviselték diákok, eredményeik a következők:
- Bakonyi Kíra 85%
- Bokor Krisztina 75,5%
- Horváth Kristóf 87%
- Rabi János 92%
Azok a diákok, akik a versenyen a 61%-os versenyeredményt minimálisan teljesítették, mentesülnek az írásbeli vizsgatevékenység alól és azt a feladatrészt jeles érdemjeggyel zárják.
Rabi János a kiemelkedően magas versenyeredményével iskolánkat Budapesten fogja képviselni a következő fordulóban 2020. március 8-án. A válogatóban országos szinten csupán a tíz legjobb vendéglős tanuló szerepelhet. Felkészülésében partnereink: Borda Attila és Mezei Zoltán, a sárvári Spirit Hotel chefjei, Horváth Gábor, a Prospex Kft. vezetője, valamint Dugmanits Ádám, Róka Zsolt és Némethyné Dobos Enikő szaktanárok.
Büki telephelyünkön a pincértanulók közül Kiricsi Olivér 3/11. osztályos tanuló ért el 61%-nál jobb eredményt, mely számára is a komplex szakmai vizsga írásbeli része alóli mentességét jelenti. Felkészítő tanára: Németh András.
Ezúton gratulálunk tanulóinknak az elért versenyeredményekhez és kívánunk sok sikert a további megmérettetésekhez.
Némethyné Dobos Enikő |