Pincér feladatai:
- éttermi terítéshez, felszolgáláshoz való felkészülés:
- eszközök előkészítése,
- asztalok terítése, díszítése,
- étlapok, árlapok összeállítása
- vendégek fogadása, kiszolgálása, számla kiállítása, pénz megőrzése, elszámolás
- pultok, vitrinek, italhűtők feltöltése, gépek üzembe helyezése,
- hidegkonyhai és cukrászati termékek adagolása, tálalása, csomagolása
- italok, fagylalttálak elkészítése, kiadása
- felszolgálás fogadásokon, banketteken, szállodai szobákban, hajón, vonaton.
Pincér tanfolyam teljesítendő moduljai
- 6273-11 Vendéglátó gazdálkodási tevékenység – írásbeli
- 6274-11 Vendéglátó tevékenység alapjai – szóbeli
- 6275-11 Szakmai idegen nyelvi kommunikáció – szóbeli és gyakorlati
- 6278-11 Felszolgálás I – gyakorlati – gyakorlati és gyakorlati
- 6279-11 Felszolgálás II – gyakorlati – gyakorlati és szóbeli
A tanfolyam időtartama
5hónap – 260 óra elmélet és tankonyhai gyakorlat + 240 óra gazdálkodó egységnél folytatott gyakorlat.
A tanfolyam ideje – augusztustól december 31-ig induló tanfolyamoknál:
hetente 13 × 45 perces tanóra, péntek délután és szombaton
Részvételi díj – tanfolyami költségek és vizsgadíjak:
- részvételi díj egy összegben: 155.000 Ft/fő, ami tartalmazza a tanfolyam és a regisztráció költségét, + vizsgadíj: 45.000 Ft/fő(részletfizetéssel: 4 x 50.000)
2011. október 06.