Szakács feladatai:
- A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása, valamint
- a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése.
- Az ételeknek, a követelményeknek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a fogyasztók és a vendégek számára.
- Ismeri a vendéglátás raktározási, beszerzési, termelési és értékesítési folyamatát, a
- feldolgozásra kerülő nyersanyagok, félkész- és késztermékek tulajdonságait,
- az ételek előkészítési és befejező műveleteit,
- a munkájuk során használt eszközök, berendezések szakszerű használatát,
- a korszerű táplálkozás elveit, valamint
- a munkavédelmi, tűz-, környezetvédelmi és közegészségügyi előírásokat.
Szakács tanfolyam teljesítendő moduljai és vizsgatípusa
- 6273-11 Vendéglátó gazdálkodás – írásbeli
- 6274-11 Vendéglátó tevékenység alapjai – szóbeli
- 6275-11 Szakmai idegen nyelvi kommunikáció – szóbeli és gyakorlati
- 6280-11 Ételkészítés I – gyakorlati és gyakorlati
- 6281-11 Ételkészítés II – írásbeli és gyakorlati
A tanfolyam időtartama
5hónap – 260 óra elmélet és tankonyhai gyakorlat + 240 óra gazdálkodó egységnél folytatott gyakorlat.
A tanfolyam ideje – augusztustól december 31-ig induló tanfolyamoknál:
hetente 13 × 45 perces tanóra, péntek délután és szombaton
Részvételi díj – tanfolyami költségek és vizsgadíjak:
- részvételi díj egy összegben: 155.000 Ft/fő, ami tartalmazza a tanfolyam és a regisztráció költségét, + vizsgadíj: 45.000 Ft/fő(részletfizetéssel: 4 x 50.000)
2011. október 06.