Vendéglős feladatai:
- A vendéglős a vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja.
- A vendéglős kialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről.
- A vendéglős megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka és tulajdonvédelmi előírások betartását, gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról, teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben a készletekért.
Vendéglős tanfolyam teljesítendő moduljai
- 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése
- 1429-06 Ügyviteli tevékenységek végzése
- 1464-06 Előkészítés
- 1470-06 Vendéglátási tevékenység gyakorlása
- 1494-06 Ellenőrzés
- 1495-06 Marketing és PR ismeret
- 1496-06 Étkezdés-vendéglátó eladó szakmai ismeret
- 1497-06 Étkezdés szakmai ismeretek
- 1498-06 Vendéglátó eladó szakmai ismeret
A tanfolyam időtartama
2011. szeptember – május – 32 hét 360 óra elmélet (210) és tankonyhai, tanéttermi gyakorlat (150) + 340 óra gazdálkodó egységnél folytatott gyakorlat.
A tanfolyam ideje – szeptembertől folyamatosan
- hetente 2 x 6 x 45 perces órával,
- délutáni, esetleg péntek, szombati óratartással.
Részvételi díj
- részvételi díj egy összegben: 200.000 Ft/fő, részletfizetéssel: 220.000 Ft/fő ami tartalmazza a tanfolyam és a regisztráció költségét,
- vizsgadíj: 70.000 Ft/fő
- részletfizetés: jelentkezéskor: 20.000 Ft/fő. beiratkozáskor 50.000 Ft/fő, 2. hónap: 50.000 Ft/fő, 3. hónap: 50.000 Ft/fő, 4. hónap: 40.000 Ft/fő, 5. hónap: 40.000 Ft/fő, 3. hónap: 40.000 Ft/fő.
Tanfolyami költségek
- részvételi díj: 200.000 Ft/fő, ami tartalmazza a tanfolyam és a regisztráció költségét,
- vizsgadíj: 70.000 Ft/fő
2011. október 06.